Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Székrekedésre és csonterősítésre is jó
  2024-02-13 19:48:14, kedd
 
 



Székrekedésre és csonterősítésre is jó a rebarbara - rebarbarás limonádé- és rebarbarás-narancsos frissítőrecepttel

Ha egy olyan gyógyító növényt keresünk, amely sokféle problémára, de legfőképpen emésztési zavarokra és csontok erősítésére is alkalmas, akkor ne is keresgéljünk tovább, hiszen ez a növény akár a rebarbara is lehet. Persze nemcsak a csontjaink megerősítését remélhetjük ettől a növénytől, hanem az emésztési zavaraink megszűnését is.

A rebarbara nagy mennyiségben tartalmaz K-vitamint, amely erősíti a csontokat és segít a csontritkulás megelőzésében.

Ha világosbarna vagy szőke hajunk van és szeretnénk, akkor a rebarbara préselt leve nagyon jó választás hajöblítőnek, hiszen oxálsavat tartalmaz, amely segít megőrizni a haj természetes szépségét, emellett fejbőrproblémákra is alkalmazható.

A rebarbara a bőrben zajló öregedési folyamatokat is lassítani képes, hiszen gazdag forrása az A-vitaminnak, amely csökkenti a bőrben a szabad gyökök számát és az oxidatív stressz mértékét, amelyek sejtkárosító hatással bírnak, és fokozzák a mélyebb ráncok és finom vonalak megjelenését.

A rebarbara antibakteriális és gombaellenes hatással is rendelkezik, így védelmezi a bőrt a különféle károsodásokkal szemben. Ha valamilyen fertőzést tapasztalunk a bőrünkön, akkor pépesítsünk egy alaposan megmosott rebarbarát, majd kenjük pasztaszerűen a bőrünkre. Hagyjuk rajta 10-15 percig, majd alaposan és bő vízzel mossuk le.

A rebarbara minden korosztályba tartozó nő számára nagyon hasznos lehet. A termékeny korú nők esetében csökkenteni tudja a premenstruációs szindróma, azaz a PMS tüneteit, míg a menopauza szakaszába lépő nőknél nagy segítség lehet a hőhullámok enyhítésében. Mivel fitoösztrogéneket tartalmaz, így érdemes lehet a menopauza szakaszában rendszeresen fogyasztani, hiszen nemcsak a hőhullámokat, hanem a menopauza más kellemetlen tüneteit is enyhíteni tudja.

A rebarbara két nagyon fontos tápanyagot, mégpedig luteint és C-vitamint is tartalmaz, amelyek nagyon fontosak a szem egészségének szempontjából.

A rebarbara kiváló rostforrásnak számít, csökkenti a koleszterinszintet, ily módon védelmezi a szív egészségét. Olyan vegyületeket is tartalmaz, amelyek védelmet jelentenek az artériáknak a különféle károsodásokkal szemben, így védelmezik a szív- és érrendszer egészségét.

A rebarbarát sokféleképpen felhasználhatjuk. Cikkünkben most a rebarbarás limonádé és egy rebarbarás-narancsos frissítő receptjét közöljük.

Rebarbarás limonádé hozzávalói:
1 liter víz,
50 dkg rebarbara,
ízlés szerint méz,
ízlés szerint citromlé.

Elkészítése:
Készítsük elő a rebarbarát, vágjuk kockákra. Forraljuk fel a vizet és tegyük bele a rebarbarát. Kb. 15 percig főzzük, amíg megpuhul. Szűrjük le, hagyjuk kihűlni, majd mézzel és citromlével ízesítsük.

Rebarbarás-narancsos frissítő hozzávalói:
4 csésze víz,
10-15 dkg eper,
3 csésze rebarbara,
1 nagy pohár (kb. 3 dl) narancslé,
egy kis csokor menta,
méz.

Elkészítése:
Forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá a rebarbarát. Kb. 10 perc múlva hozzáadhatjuk a mentaleveleket is. Ha a rebarbara megpuhult, szűrjük le a vizet és hagyjuk kihűlni. Ezután turmixoljuk össze ezt a vizet az eperrel, a narancslével és a mézzel. Behűtve fogyaszthatjuk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: felhasználhatjuk, premenstruációs, antibakteriális, csonterősítésre, károsodásokkal, fogyaszthatjuk, mentaleveleket, rostforrásnak, megerősítését, szempontjából, csontritkulás, pasztaszerűen, megelőzésében, székrekedésre, hozzáadhatjuk, sokféleképpen, egészségének, keresgéljünk, gombaellenes, tapasztalunk, hőhullámokat, hajöblítőnek, rendszeresen, enyhítésében, megjelenését, alkalmazható, vegyületeket, korosztályba, folyamatokat, világosbarna, narancslével, sejtkárosító, mennyiségben, elkészítése, fogyasztani, megszűnését, olyan gyógyító, növény akár, csontjaink megerősítését, emésztési zavaraink, rebarbara nagy, csontritkulás megelőzésében, rebarbara préselt, bőrben zajló, szabad gyökök, oxidatív stressz, mélyebb ráncok, rebarbara antibakteriális, különféle károsodásokkal, alaposan megmosott, rebarbara minden, termékeny korú,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nagyi telefonál  Nem számIt  Neked tudnod kell  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Png virág  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Akarat  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Png virág  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Ne kapaszkodj magasabbra,  Albert Einsteinről  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Kövesd a cowboyt!  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Julian Brass gondolata  Az igazi szeretetért rendszeri...  Még csak most kezdődik a nap  Varga János Veniam - Fontos sz...  George Gordon Lord Byron: Inez...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Popper Péter szavai  A Megváltó szolgálatában  Sokan azt tartják  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívem  Sose bánj semmit  Sokan azt tartják  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Reggel van  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szívem  Éretlen vers  Szép estét kedves látogatóimna...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Bounty krémes  Ami embereknek lehetetlen, az...  Csak a fogyatkozás látható  Sokan azt tartják  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nagyon különös  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Gonosz démon-álarc  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Szép estét  Jónás Tamás – Végtelen b...  Örülök, hogy látlak!  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A Megváltó szolgálatában  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy maradéktalanul uralt világ  Soha ne kedvezz...  Akarat  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
olyan gyógyító, növény akár, csontjaink megerősítését, emésztési zavaraink, rebarbara nagy, csontritkulás megelőzésében, rebarbara préselt, bőrben zajló, szabad gyökök, oxidatív stressz, mélyebb ráncok, rebarbara antibakteriális, különféle károsodásokkal, alaposan megmosott, rebarbara minden, termékeny korú, premenstruációs szindróma, menopauza szakaszába, hőhullámok enyhítésében, menopauza szakaszában, szem egészségének, rebarbara kiváló, szív egészségét, rebarbarát sokféleképpen, rebarbarás limonádé, rebarbara megpuhult, felhasználhatjuk, premenstruációs, antibakteriális, csonterősítésre, károsodásokkal, fogyaszthatjuk, mentaleveleket, rostforrásnak, megerősítését, szempontjából, csontritkulás, pasztaszerűen, megelőzésében, székrekedésre, hozzáadhatjuk, sokféleképpen, egészségének, keresgéljünk, gombaellenes, tapasztalunk, hőhullámokat, hajöblítőnek, rendszeresen, enyhítésében, megjelenését, alkalmazható, vegyületeket, korosztályba, folyamatokat, világosbarna, narancslével, sejtkárosító, mennyiségben, elkészítése, fogyasztani, megszűnését, remélhetjük, pépesítsünk, szakaszában, csökkenteni, kellemetlen, erősítésére, turmixoljuk, rendelkezik, citromlével, legfőképpen, artériáknak, természetes, hozzávalói, cikkünkben, vitaminnak, rebarbarát, egészségét, rebarbarás, valamilyen, szeretnénk, hőhullámok, csontjaink, védelmezik, szakaszába, érrendszer, problémára, tápanyagot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3550
  • e Hét: 28441
  • e Hónap: 59927
  • e Év: 264628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.